Forældrenes tilfredshed er en måde at måle den brugeroplevede kvalitet i dagtilbuddene på, og kan således anvendes som en resultatindikator for dagtilbuddene. I vinteren 2021/2022 gennemførte Danmarks Statistik på vegne af Indenrigs- og Boligministeriet en brugertilfredshedsundersøgelse på tværs af landets dagtilbud. Det er dette data, vi bruger i nærværende analyse.
I analysen sammenligner vi hhv. kommuner og dagtilbuds tilfredshedsresultater, hvor vi samtidig tager højde for forskelle i kommunernes børnegrundlag. Derudover vil vi undersøge, om der er sammenhæng mellem kommunernes valg og prioriteringer på dagtilbudsområdet og forældrenes tilfredshed med deres barns dagtilbud.
Analysen er finansieret af Indenrigs- og Boligministeriet.
Formål
Analysen skal give kommunerne viden om tilfredshedsniveauet i kommunens dagtilbud. Konkret vil analysen vise, om tilfredshedsniveauet hhv. i kommunen og i de enkelte dagtilbud er over eller under hvad man kan forvente på baggrund af kommunens/dagtilbuddets rammevilkår.
Analysen vil desuden give viden om, hvorvidt der er sammenhæng mellem forskellige kommunale prioriteringer på dagtilbudsområdet og tilfredshedsniveauet i kommunerne.
Metode
Analysen er kvantitativ og tager udgangspunkt besvarelserne fra tilfredshedsundersøgelsen på dagtilbudsområdet. Forældrenes tilfredshedsbesvarelser kobles med relevante variable fra tilgængelige registre fra Danmarks Statistik.
Analysen forventes offentliggjort i 2. halvår 2022.